Biografie

Locul nasterii: Cluj-Napoca, Romania

Data nasterii: 09.12.2005

Numar de concurs: #32

Participare in 6 tari

Podiumuri: 100+

Licenta FIA: din 2015

Kilometrii in regim de concurs: 5000+

Campion National Absolut CNVC2

Untitled-2

Inceputul

LA O VARSTA FRAGEDA

Pilot profesionist in lumea motorsportului, mi-am inceput cariera la varsta de sase ani, la volanul unui kart, in campionatele scolare. Urmatorul pas l-am facut pe podium in Campionatul National organizat de Federatia Romana de Karting. De acolo a fost doar un pas spre prima masina de curse, pilotata la varsta de 8 ani, iar apoi la varsta de 10 ani am obtinul licenta FIA.

Bogdan Duma - Debut in Karting

Debutul

IN RALLY CROSS

Debutul in Campionatul de Rally Cross al Europei Centrale l-am facut cu licenta maghiara la varsta de 10 ani. In cei patru ani de participare in Rally Cross, am concurat pe undele dintre cele mai cunoscute circuite din Europa: RabocsiRing, Nyirad, Kakucsi Ring (Ungaria), Slovakia Ring (Slovacia), Fuglau si Greinbach (Austria). In aceasta perioada, am obtinut numeroase podiumuri, cea mai inalta clasare la final de an fiind locul 3 la categoria juniori. Datorita acestor participari, am fost cel mai tanar pilot roman licentiat FIA ( Federatia Internationala de Automobilism ) pe automobilism.

Bogdan Duma - Debut in Rally Cross

2019

DE LA 13 ANI

Din anul 2019, la varsta de 13 ani, am inceput sa particip la competitiile auto din tara, organizate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, respectiv Campionatul National de Anduranta (Romanian Endurance Series), Campionatul National de Viteza in Coasta 2 si Campionatul National de Time Attack, marcand rezultate de top in toate acestea.

Bogdan Duma - FRAS

2020

3 CAMPIONATE

In anul 2020, am luat startul in trei campionate: Campionatul National de Super Rally, unde am obtinut victoria la singura etapa organizata din acel sezon, Campionatul National de Viteza in Coasta 2 si Campionatul National de Time Attack. Atat in Campionatul National de Viteza in Coasta 2 cat si in Campionatul National de Time Attack, am reusit sa imi adjudec titlul de Vice Campion National al clasei Juniori la finalul anului.

Super Rally

2021

CAMPION NATIONAL

In anul 2021, cuceresc primul meu titlu de Campion National, acesta fiind obtinut in Campionatul National de Viteza in Coasta 2, atat la categoria Juniori cat si la clasa A1. De asemenea, am mai obtinut inca doua titluri de Vice Campion, la clasa 1A in cadrul Campionatului National de Super Rally, respectiv clasa Juniori in Campionatul National de Slalom Paralel.

Bogdan Duma - Campion National 2021

2022

CAMPION NATIONAL ABSOLUT

Sezonul competitional 2022 a fost cel mai cel mai greu de pana acum, dar totodata si cel mai frumos. Dupa 21 de starturi luate intr-un total de sase campionate, am reusit sa imi adjudec titlul de Campion National Absolut in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 2, dar si titlul de Vice Campion la clasa 2B in cadrul Campionatului National de Super Rally, respectiv locul 2 in clasa 2 si clasamentul dedicat echipelor.

Untitled-3

2023

Dupa o pauza de 4 ani in ceea ce priveste participarile internationale, am primit ocazia de a participa în Porsche Sprint Challenge Benelux la bordul unui Porsche Cayman GT4, alături de echipa Q1 Trackracing, avand parte de niste rezultate remarcabile, terminand sezonul cu 9/10 victorii, astfel, obtinand si titlul de Campion. Participarile pe plan national au fost si ele prezente, Campionatul National de Super Rally fiind in prim plan, unde am reusit sa obtin titlul de Vice Campion Absolut

pscb 2023 - round 1 zandvoort (16-05-2023) - 4k 81